Radio Megaton

4. Travanj 2020.
Flash Player is missing from your browser
Petak, 22 Studeni 2019

Završila energetska obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec

U prostorijama NK Dinamo Babinec u Cestici održana je konferencija za medije o završetku provedbe projekta energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te korisnik Općina Cestica potpisali su tijekom 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost je 835 tisuća kuna, a iznos EU sufinanciranja je 358 tisuća kuna.

Radi se o trećem objektu koji je energetski obnovljen, rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i dodao kako su „prethodno energetski obnovljene zgrada Općine i objekt Nogometnog kluba Polet u Cestici. Pripremamo projekt energetske obnove zgrade DVD Babinec, DVD-a Lovrečan Dubrava i Društvenog doma Radovec Polje. Istovremeno obnavljamo zgradu Otok Virje preko LAG-a, a predstoji nam još i obnova zgrade u Virju Križovljanskom i Gradišću koje ćemo obnoviti vlastitim sredstvima“ – rekao je načelnik Korotaj.

Radovi na energetskoj obnovi sportskog objekta NK Dinamo Babinec obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida te zamjena postojećeg sustava pripreme tople vode sa sustavom koji koristi obnovljive izvore energije. Zadovoljan energetskom obnovom sportskog objekta je predsjednik kluba NK Dinamo Babinec Marijan Županić koji je napomenuo kako će sredstva koja im ostanu od uštede energenata klubu dobro doći te će ih usmjeriti u jačanje igračkog kadra, a pogotovo u djecu i mlade koji treniraju u klubu.

Na završnoj konferenciji projekta bio je i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je ponovno napomenuo kako znatna sredstva dolaze u gradove i općine Varaždinske županije. Pohvalio je rad općinske vlasti koja provodi brojne projekte, a sve u cilju da se mještanima Cestice poboljšaju uvjeti života.

Svrha energetske obnove NK Dinamo Babinec je smanjenje potrošnje energije za grijanje od najmanje 50% na godišnjoj razini.